Vložil Petr, 11. Listopad 2016 - 10:25

Vložil kateřina hrubá (bez ověření), 9. Listopad 2016 – 19:53

Majitel jednotky odmítá platit Fond oprav, na který všichni platíme. Sdělil nám, že na Fond oprav nic přispívat, jelikož není v Stanovách o Fondu oprav, žádná zmínka. Je pravda, že pověřený vlastník žádné opravy neplánuje i když dům je v desolátním stavu. Pověřený vlastník žádné opravy neplánuje i když dům je v desolátním stavu

Vložil kateřina hrubá (bez ověření), 10. Listopad 2016 – 19:21

vlastník argumuntuje, že fond oprav nebude platit z z důvodů, zjistil že pan pověřený vlastník má tři BJ a z FO si dal provést kompletní rozvody plynu ve svých jednotkách, sdělil nám, že jsme trubky.

  • – – – – – – – – –

Nastudujte si hlavně stanovy (povinnosti pověřeného vlastníka, vaše vlastnická práva) a zákony. Dle toho, jak jste dotaz konečně upřesnila, a pokud má nový vlastník pravdu, buďte rádi, že toho vlastníka bytu máte. Ostatní jste zřejmě, promiňte „ovčané“. To plyne již z příspěvku č. 1 „Pověřený vlastník žádné opravy neplánuje i když dům je v desolátním stavu“.

Pověřený vlastník není majitel domu, jako např. městská část nebo jiný vlastník.

Na vašem místě bych spolupracoval s rebelem, který zřejmě nějak (a je jedno jak) zjistil, že pověřený vlastník nakládá s tím „vaším“ fondem oprav jak libo. Víte vůbec, že nejvyšším orgánem SVJ, které rozhoduje o „opravách“ není pověřený vlastník, ale shromáždění ?

Víte, kolik máte na účtu, kolik jste za dobu existence SVJ naspořili, kolik jste vyčerpali a na co ? Odhadněte příspěvky „m2 dům x příspěvek x 12 x počet let“, odečtěte za ta léta mandatorní výdaje „odměny výboru“, „pojištění domu“ pokud ho máte, „odměna správní firmě“ a máte stav účtu domu, který je v desolátním stavu, protože se do něj dle vašich tvrzení z toho tzv. Fondu oprav („na který všichni platíme“) nic nevrátilo (neinvestovalo, neopravovalo).

Máte nějakou správu nebo alespoň účetní ? Kontaktujte ji.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.