Vložil páčko (bez ověření), 2. Listopad 2016 - 11:50

OK tak soráč za osočení :-)

Tak ještě jinak. Píšete o přiměřený rezervě. Kolik to je? 10%? 20%? Víc asi lidi nezkousnou. Takže dobrý, v lednu vystavim předpisy s rezervou 20%. V baráku je 10 lidí, každej spotřeba litr, platí 1200 Kč. Všechno dobrý, v lednu mám přebytek dva litry, v únoru mám přebytek dva litry. V březnu se přistěhujou tři lidi a vlastník je nenahlásí.

Už vám to dochází? V červnu vyšupám rezervy a v červenci nemám na faktury, na konci roku už chybí 6000 Kč. V dubnu udělám vyúčtování, ze kterýho mám devíti vlastníkům vyplatit přeplatky po 2400 Kč = celkem 21.600 Kč. U komika co nenahlásil přítelkyni s dvěma dětma mám nedoplatek 27.600 Kč. No a komik začne brečet že tolik nemá a že chce splátkovej kalendář, a bů a bé.

Takže statutár sice na základě dostupnejch údajů stanovil relativně vysokou rezervu, ale stejně nemá od července z čeho platit faktury a dodavatelé vyhrožujou vodpojením, lidi na něj hned po reklamační lhůtě řvou že chtěj svoje přeplatky, teče střechou ale opravit se nemůže protože se z vybranejch peněz na opravy zaplatila vodu za tři nenahlášený čachtače…

No ruku na srdce, co je proti tomuhle vystavení jednoho mimořádnýho předpisu pro jednoho vlastníka od března na čtyři lidi, i kdyby to bylo za poplatek? Faktury se platí, střecha se opraví, a všichni mají krásný přeplatky. O tom mluvím já. O čem teda vy? Prosím o nástin řešení tohodle modelovýho příkladu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.