Vložil páčko (bez ověření), 1. Listopad 2016 - 10:57

Trošku silný slova o hanebnosti, vašnosto…

Koukněte na to takhle. Správce je požádanej o nabídkovou cenu, spočítá si náklady za standardní úkony pro SVJ a vyjde mu to na 100 Kč na jednotku, což na SVJ nabídne a to na to kývne. Pak se ukáže že v tomhle domečku je to samej neplatič a problém (čímžto se SVJ při poptávce nepochlubilo) a že pracovníci správce musí na tomhle SVJ strávit o polovinu víc času než bylo v kalkulaci.

Takovej správce pak má tři možnosti – vypovědět smlouvu že se mu to nerentuje, zvýšit cenu na jednotku na 150 Kč nebo zavést ceník poplatků za nadstandardní úkony, který vyfakturuje SVJ a to je potom přeúčtuje jenom těm, kvůli kterejm se to prodražuje a který vlastním přičiněním tu práci přidělávají.

Jako vlastníkovi i statutárovi, když nechci smlouvu se správcem vypovědět protože je třeba po letech první dobrej a při standardnim zatížení i levnej, mi teda nejvíc vyhovuje varianta tři, páč i mně se příčí to že by třeba vystavování upomínek neplatičům mělo bejt v ceně správy účtovaný i těm co se nikdy neopozdili s platbou.

Takže já osobně jsem všema deseti pro to, aby základní cena správy obsahovala to co správce dělá pro SVJ a všechny vlastníky s nějakým rozumným rozsahem, a vynucený nadstandardy (upomínky, neustálý změny počtu osob s požadavkem na změnu předpisu apod.) byly fakturovaný jako služba konkrétním vlastníkům a třeba ve vyúčtování jim vyúčtovaný.

Jinak řečeno, radši budu každej měsíc platit stovku a když holt jednou za dekádu něco nezvládnu nebo přešvihnu tak si jednorázově 150 Kč připlatím, než platit měsíčně 150 Kč (teda ročně o 600 Kč víc) a vědět že jsou z tý pádi hrazený upomínky neplatičům a předpisy kšeftařům s věčně se měnícíma nájemníkama co se mi denně smějou na chodbě.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.