Varování před právními autoritami a komentářovou literaturou

Vložil TN (bez ověření), 22. Říjen 2016 - 15:51 ::

Pan Emil a pan krcma zde v posledních dnech argumentují právními autoritami, komentářovou literaturou a dávají nám je vzor. Podle Emila a krcmy se máme jako členové výborů řídit doporučeními, radami a názory, které převládají u odborné veřejnosti, protože i soudci se při rozhodování odvolávají na dlouhodobě publikující odborníky na bytové právo.

Právě jsem narazil na článek z roku 2014, autorem je jeden z těchto elitních právníků a odborníků na bytové právo Marek Novotný.

V článku, který je určen spíše laické veřejnosti, a sice členům výborů, radí následující: a sice, že jejich SVJ musí změnit název a že u změny stanov musí být přítomen notář.

Cituji jeho slova:

podle § 3042 NOZ platí povinnost SVJ přizpůsobit název společenství tak, aby obsahoval i slovo „vlastníků“, a to do 4.1.2016. 

z § 1200 odst. 3 NOZ se dovozuje, že pro změnu stanov SVJ je zapotřebí formy notářského zápisu a je tedy třeba přítomnost notáře na zasedání shromáždění vlastníků jednotek

Pozoruhodné je, že v roce 2016 si to už nemyslí, otočil o 180 stupňů. Kdo za rady pana advokáta zaplatil v roce 2014, může si jeho rady dnes strčit za klobouk. Kdo na základě jeho rady objednal na shromáždění notáře a vysolil za jeho přítomnost 10–20 tisíc Kč, můžou mu jen zůstat oči pro pláč.

Členové výborů! Poslouchejte rad našich elitních právníků a plaťte za ně! O to přeci jde! Otevřte jim kasičky vašich vlastníků, ať se zlaťáky sypou!

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.