Vložil Ing. Otakar Černý, 9. Říjen 2016 - 20:03

Pane Oldo,

myslím si, že ani moc nepřeháním. Podle tržeb rozúčtovatelských firem je i jednoduchý program pro mnoho lidí nepřekonatelným problémem.

Ale jednoduchý program neznamená automaticky spravedlivý ať sestavený vlastními silami nebo nakoupený u velké softwarové firmy. Dovolávat se v programu vyhlášky v domnění, že to samo stačí k dosažení spravedlnosti, je naivní, přesto na to mnoho lidí skočí a viní z nespravedlnosti právě vyhlášku. Vyhláška ani metodický pokyn MMR však spravedlnosti nebrání, ale ani neřeší postupy, jak dosáhnout spravedlnosti v rozúčtování.

Ani obvyklé polohové nebo výkonnostní koeficienty samotné spravedlnost nezajistí.

V mém diagramu jsem zadal polohové součinitele pro názornost, jak se mohou zadávat, avšak jejich hodnoty jsou v intencích součinitelů, které jsem získal od rozúčtovatele k jednomu konkrétnímu domu. Při skutečném použití programu rozúčtovatel zadá součinitele, jaké odpovídají danému domu.

Jestli Vás OPRAVDU zajímá, jak by grafy vypadaly se součiniteli a dalšími údaji, jež máte k dispozici Vy, pak přece máte možnost si program v demoverzi objednat a vyzkoušet, místo laciného popichování zpoza rohu.

Pokud se týká prozrazování náměrů a dalších údajů z vyúčtování příjemců služeb, ověřte si praxi u kompetentních pracovníků bytových družstev, SVJ nebo rozúčtovatelů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.