Vložil kolemjdoucí (bez ověření), 7. Říjen 2016 - 22:35

Pane Rudy, máte pravdu,

výše uvedený příklad je z metodického pokynu MMR http://www.mmr.cz/…_14_1_16.pdf

a domnívám se, že není moc prostoru pro lidovou tvořivost. Pokud nebude přijato ujednání ve smyslu § 6 odst. 1 zákona o službách nastupuje

rozúčtují se náklady na vytápění a společnou přípravu teplé vody podle jiného právního předpisu upravujícího podrobnosti pro rozúčtování nákladů na dodávku tepla a společnou přípravu teplé vody v domě.

takže program Ing. Černého je pro rozúčtování nepoužitelný, neboť jak sám uvádí … jsou rozúčtovány přednostně sousedním bytům…

zatímco vyhláška říká, že

…takto stanovená upravená hodnota nákladů na vytápění příjemce služeb se odečte od celkové částky nákladů na vytápění a zůstatek se rozdělí mezi ostatní příjemce služeb podle zákona, dokud všichni příjemci služeb nevyhoví stanovené přípustné odchylce rozdílu v nákladech na vytápění připadající na 1 m2 započitatelné podlahové plochy v zúčtovací jednotce v daném zúčtovacím období.

vyhláška nepřipouští jakékoliv rozúčtování sousedním bytům, nýbrž „šetřílky“ dopočítá do 80%, jejich náklad se odečte od celkového nákladu a zbytek se rozdělí postupem dle vyhlášky.

Prostě o úsporu (hodnota dopočtu) jedněch nelze snížit náklady sousedů, nýbrž se sníží náklad všech bytům.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.