Vložil Taisa, 6. Říjen 2016 - 15:40

Dobrý den, pane HajdyHou!

Co se týče vody, má určitý tlak a do vyšších pater se dostane díky tlaku. SVJ nemá žádné náklady na dopravu vody do vyšších pater. Tudíž účtování vody podle dopravní vzdálenosti nepřipadá do úvahy.

Co se týče výtahu, máte pravdu, vlastník bytu ve vyšším patře patrně projezdí výtahem delší trasu. Například v našem domě stojí provoz výtahu kolem 9,–Kč na osobu a měsíc. Do toho jsem nepočítala povinné kontroly a revize a náklady na nouzovou telefonní linku. Ty se platí stále stejně, ať se jezdí výtahem kratší nebo delší trasa.

Je to tak bagatelní položka, že bych se kvůli tomu nesoudila.

Je to tak bagatelní položka, že to nikdo neřeší.

Ještě jsem se nesetkala s tím, že by někdo navrhoval rozúčtovávat každé patro jiným koeficientem.

Hypoteticky: Tento způsob je velmi neobvyklý a mnohem komplikovanější, než normální účtování dle počtu osob. Správní firma by patrně na takový způsob neměla software. Museli by koeficienty počítat mimo někde v excelové tabulce a pak to celé do software pro správu domu opsat. Počítám, že by to bylo jednodušší, než počítat algoritmus zvlášť pro každé patro. Tuto práci navíc by si správní firma nechala jistě zaplatit. Správa se účtuje na všechny jednotky stejně, takže by každý kvůli tomu platil o pár korun víc.

Je to celé velmi nepravděpodobné.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.