Vložil Johnnyn, 28. Září 2016 - 22:13

v SVJ je 49 vlastníků bytů v OV z toho 45 je stále i členy BD, takže o tom co se s nebytovými prostory stane, resp. kam budou převedeny bude rozhodovat těch 45 členů BD na schůzi.

Dejme tedy tomu, že by se rozhodli převést nebytové prostory do SVJ, tak že by se nebytové prostory rozpočítaly mezi těchto 45 členů, udělo by se nové prohlášení vlastníka a v KN by se navýšil podíl na celém domě u každého z těchto 45 členů o podíl na nebytových prostorech.

Kdo tedy pak bude rozhodovat o tom zda se pronajme, komu se pronajme atd.?

Je mi jasné, že pokud by se jednalo o prodej těchto prostor, muselo by s prodejem souhlasit všech 100%, tedy všech 45 vlastníků. Tedy alespoň žiju v tomto přesvědčení. Ale kdo rozhoduje o pronájmu? stačí nadpoloviční většina? nebo lze toto stanovit ve stanovách? Stejně jako se do stanov, alespoň co jsem tu četl, že se příjmy z pronájmu buďto vyplácí nebo jsou převáděny jako zálohy do FO.

Opravdu se omlouvám, pokud se nevyjadřuji v této problematice zcela jasně a správně, ale jak jsem psal v úvodu, přijde mi zbytečné zachovávat družstvo (byť né bytové ale nebytových prostor) a vyplácet tak další odměny, platit za vedení účetnictví atp.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.