Vložil SBD (bez ověření), 27. Září 2016 - 10:17

Já to mám podobně.

SVJ vzniklo ex-lege v roce 2011, dosud se nekonalo žádné Shromáždění vlastníků, do 31.12.2013 plnilo funkci volených orgánů BD. SVJ není zapsáno v žádném rejstříku, účto nevede, jen středisko.

V roce 2012 si družstvo vzalo úvěr a opravilo dům. Opravilo jej tak nejen sobě, ale i dalším asi čtyřem vlastníkům. Splátky klasicky do fondu oprav.

V roce 2013 jsem byt koupil, před tím jsem si nechal vyjet na BD dluhy na bytě a ty jsem zaplatil a odečetl z kupní ceny. BD mi ovšem vyjelo jen dluhy za správu, že je tam dluh sto tisíc za opravu domu mi jaksi nesdělili.

No a chtějí po mně abych platil do fondu oprav 1.500 Kč měsíčně splátku za opravu domu. Od počátku tuto položku neplatím, takže platební rozkaz. U soudu argumentuji, že nejsou aktivně legitimní, jelikož správce je SVJ.

A kdyby šlo převést dluhy z BD na SVJ, budu právě ten, který nebude souhlasit, proto nutnost 100 procent souhlasu. Já jsem koupil opravený byt za vyšší cenu a splatit úvěr za opravu měl předchozí vlastník. Jinak by to bylo nespravedlivé.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.