Vložil Taisa, 19. Září 2016 - 21:25

Prohlášení vlastníka je samostatný dokument, není ničeho součástí. Pokud Vám výbor SVJ nedá kopii, je uložen v Katastru nemovitostí, tam můžete dostat kopii. Určitě si ho opatřete.

Já nevím, co bych dělala, těžko říct. Asi bych si zábradlí udělala.

Pokud by někdo přišel, řekla bych: Máte s tím problém? Najednou? Jaktože nebyl problém s balkónovými dveřmi u jiné majitelky?

Je to společná část a mění vzhled domu? Víte co, vy máte pravdu, se změnou vzhledu domu musí souhlasit 100% vlastníků. Tak mi předložte dokument s podpisy 100% vlastníků, že s tou změnou balkónových dveří souhlasili.

Nemáte? Jiný vlastník souhlas mít nemusí a já musím? To je šikanózní jednání. Zábradlí neodstraním. Žalujte mě.

Chtěla jsem Vám jenom připomenout, připravte si pořádně podklady k tomu soudu. Budete se soudit za peníze SVJ, tedy částečně i za moje. Pokud nebudete mít vše řádně ošetřeno a prohrajete, budu nucena trvat na tom, abyste všechny výdaje za zbytečný soud uhradil na účet SVJ ze svého.

Anebo: Jé, to jste Vy. Zrovna tady na Vás píšu stížnost na Stavební úřad. Ta norma o výšce zábradlí platí už od roku 1988, vy jste za to zodpovědný a pořád jste to nedal do pořádku. A to už nám končí rok 2016.

Anebo: Chtěla jsem zábradlí zaplatit sama, ale když už o tom mluvíte, víte co, vy máte pravdu. Tady v prohlášení vlastníka čtu, že je to společná část domu. Opravila jsem ji, odstranila vadný stav, dala do souladu se současnou ČSN. Pošlu vám fakturu a proplaťte mi to ze společných peněz. Neproplatíte? Nevadí, pošlu Vám oznámení o zápočtu a nebudu nějaký čas platit zálohy. Nesouhlasíte? Žalujte mě.

Záleží, jak moc se s nima chcete rafnout. :D

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.