Vložil TN (bez ověření), 12. Září 2016 - 8:23

Tak já si nejsem jistý validitou odpovědí, např. tato http://www.portalobydleni.cz/…ku-jednotek/#… Advokát připouští, že snad stanovy mohou legalizovat nucené práce. Je jasné, že někdo musí úklid zaplatit, ale objednatelem služeb musí být SVJ.

Jiná situace by nepochybně byla v družstevním domě, kde by družstvo nájemníky-členy družstva mohlo v nájemní smlouvě k úklidu zavázat.

Jsme si mimochodem u nás v SVJ vystřelili z odvolaného družstva, které má v domě ještě tři byty a v nich nájemníky (dokonce ani nejde o členy družstva). Zjistili jsme po převzetí agendy, že družstvo vystavovalo předpisy záloh a vyúčtování na jména těch nájemníků, nikoli na sebe samo – coby majitele bytu. Z minula platila „družstevní pravidla“ vč. onoho úklidu tzv. „bydlícími“. Protože družstvo bylo majitelem bytu, ale neuklízelo, vystavili jsme mu účet za úklid (ve smyslu toho, co radí advokát na portále o bydlení). Nicméně to trvalo jen dva měsíce, pak jsme družstevní (ne)pořádky zlikvidovali a zaměstnali uklízečku. Taková malá srandička.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.