Vložil TN (bez ověření), 5. Září 2016 - 11:09

Zdědím byt po rodičích v bytovém domě v Jihlavě, sám žiji v Trutnově. Byt neprodám, ale rozhodnu se jej pronajímat. Na schůze chci docházet a chci se zajímat o chod domu. Přečtu si stanovy a vidím, že

  1. „pozvánka na zasedání shromáždění se vyvěsí na domovní vývěsce 15 dní před konáním zasedání“. Požádám výbor, zda by byli laskavi a poslali mi vždy email. Odpoví mi, že to nejsou povinni dělat a ať čtu vývěsky. Ustanovení považuji za diskriminační, jelikož v domě nebydlím a nemohu dvakrát do měsíce cestovat 160 km, abych si přečetl domovní vývěsku.
  2. „plná moc na zasedání shromáždění může být udělena pouze jinému členovi společenství a podpisy musejí být úředně ověřené“. V domě nikoho neznám, ale mám v Jihlavě spolužáka ze školy, který bydlí ve vedlejším domě a na schůzi je ochotný zajít. Dám mu plnou moc, ale výbor zmocněnce vyhodí, protože podpis nebyl úředně ověřený a protože zmocněnec není člen společenství. Ustanovení považuji za diskriminační.
  3. na schůze nemohu docházet (viz bod 1 a 2). Obdržím nový předpis záloh, kde se objeví nová položka, o které mi není nic známo. Požádám výbor o sdělení důvodu platby, s tím, že mi stačí poslat emailem kopii zápisu ze schůze, kde se položka schvalovala. Výbor mi odpoví, že podle stanov „vlastník nemá právo pořizovat kopie“ a výbor není povinen ani nic posílat emailem a ať se dostavím nahlédnout do zápisu v úřední hodiny, které jsou jednou měsíčně každé první pondělí v měsíci od 18 do 19 hodin.

…Tak a suďte se…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.