Návod pro vlastníky bytů

Vložil Anonymous, 26. Srpen 2016 - 8:38 ::

Vážená paní inženýrko,

žádáte poznámky k Vašemu Návodu pro ne-účetní za 250 Kč. Napíšu Vám, co zajímá vlastníka bytu. Např.:

Kolik Kč SVJ vydalo v minulém účetním období v dostatečně podrobném členění a jak přimět SVJ, aby mu tento přehled poskytlo.

Co se děje s jeho Kč, které skládá ve prospěch SVJ. Je hezké, že máte ve svých příkladech 27 „chlívků“, ale vlastníka bytu zajímá, v jakém pořadí jsou tyto chlívky z jeho Kč zaplňovány a odkud toto pořadí plyne, resp. kdo o tomto pořadí zaplňování „chlívků“ rozhodl, případně jak sdělí SVJ, v jakém pořadí je má zaplňovat.

Vlastníka bytu zajímá, kolik činí jeho nevyčerpaný zůstatek jím složených záloh z minulých účetních období (od vzniku členství v SVJ) a jak se této informace domůže, pokud mu ji SVJ neposkytne. (Uvádíte, že se odborná veřejnost kloní k tomu, že vlastník bytu i podle OZ skládá zálohy.)

Dále vlastníka bytu zajímá, jak má účinně požádat o vrácení všech nevyúčtovaných (nikoli nespotřebovaných) záloh v případě, že pokusy o komunikaci nevedou nikam (srv. např. na http://www.portalsvj.cz/…mahaci-dluhu )

Ani jedno se vlastník bytu v Návodu pro ne-účetní za 250 Kč bohužel nedozví.

Mimochodem, vhodnější název než „Návod pro laiky“ by byl „Návod pro vlastníky bytů“.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.