Vložil Magda3 (bez ověření), 21. Srpen 2016 - 16:00

Bdělý, psala jsem, že rozsudky jsou i náš problém. Musíme se naučit argumentovat a musíme sami znát zákony. Ale ten kdo rozhoduje je soudce.

Práce soudců, kteří rozhodují špatně a vůbec se nezabývají podstatou problému je mnohem nebezpečnější než špatná práce advokáta. Vím co dělám a můj advokát ví o co mi jde a postup je společný. Obešla jsem mnoho advokátů a jeden byl horší než druhý a o SVJ plácali páté přes deváté. Jenže co mají dělat, když podobné plácání nejdete v rozsudcích, které nemají hlavu ani patu. Pokud soudce rozhoduje o SVJ, musí znát zákony!!!!! Nechci aby mi radil, chci aby podle těch zákonů rozhodoval. A pokud je nezná, je tady každý argument i s § málo platný. Ono totiž většinou nestačí odcitovat §. Musíte znát souvislosti. Pokud je soudce nezná a pouze opisuje z jiných rozsudků (občas stejně vadných, jako je ten jeho), je to problém.

Je to zkrátka problém všech zúčastněných stran. Jsem zvědavá, zda mi samostudium a dobrý právník pomůže k tomu, že nebudu odsouzena k hrazení neurčitých plateb. Rozhodovat totiž bude soudce. A ten často neví, co je vlastně v zákoně napsáno.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.