Vložil MartinII, 17. Srpen 2016 - 13:57

Povinnost vyplývá ze stanov a ze zákona (pokud dotyčný netvrdí, že nedostal ani stanovy a zápisy, a neřeším, že neznalost zákona 89/2012 a asi i NV 366/2013 neomlouvá). Tazatel Des se nevyjádřil, zda jde o zálohy či příspěvky, jak píše i jiný disktující. To je ještě dobrá situace, že vlastník platí. Řeší se tu na fóru i to, že někdo neplatí a má exekuce. Byla tu jedna schůdná rada, vyplatit ostatním tu částku na příspěvcích, aby měli všichni vč. doytčného v procentech „stejně“. Dotyčný uhradil třeba 75% příspěvků správy, takže si ostatní vyplatí 25%. Potom vlastníkovi prokazatelně dodat nový rozpis. Pokud jde o doložení doručení, tak si nejsem jist zda to lze vyřešit nejen doručenkou ale vč. dodejky (stojí to víc). Pokud mi někdo pošle (i s dodejkou) zápis kontroly odvodu spalin v koupelně a bude tvrdit, že mi poslal (v tomto případě) nový EL, tak nevím, jak by mi to dokázal. Pokud nehradil dotyčný zvýšení zálohy služeb po zdražení vody, odvozu odpadků, tak je je asi něco jiného.

Dle výše nedoplatku údajně za rok soudím, že to není jen předpis příspěvku ale i zálohy služeb. Malá poznámka, a sice že za ten rok jste toho ještě moc nevyřešili.

Lake by také sdělil zhruba, že „platit se má za prokazatelným účelem“ dle dlouhodobého plánu nebo Reserve study. Také se mi nelíbí když má „dům“ řekněme 2,000.000,– Kč na účtu, můj podíl je 40.000 Kč a není jasné proč leží na účtu ladem s vágním tvrzení, že potřebujeme na nenadálé výdaje, přičemž není schválen plán investic třeba i jen proto, že jeden by chtěl vylepšit sklepy, druhý vymalovat, třetí nová okna, čtvrtý zateplit, pátý zasklít lodžie.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.