Vložil VN (bez ověření), 28. Červenec 2016 - 7:50
  1. Zaměstnanec není člen SVJ…toto se naň nevztahuje
  2. Víte , někdo je lepší a někdo horší obchodník. Já si troufám tvrdit , že jsem lepší… většina svj výběrová řízení řeší tak , že si nechá poslat nabídky a pro jednu se rozhodne. Já to řeším jinak. Já ještě s každou firmou vedu separátní jednání a snažím se hledat další synergie a možnosti jak jít ještě níže.. …apropo , používám zde stejnou metodiku , kterou jsem se odkoukal od nákupní strategie jedné velké automobilky , která je v nakupování super úspěšná a které prodávám…
  3. Dle řady lidí , znalých v oboru mají dodavatelské firmy u BD/SVJ ty nejlepší zakázky. Neboť v 90% případů ve výborech představenstvech jsou lidi , kteří tomu nerozumí a vykonávají práci pro dům při svém zaměstnání…takže na to nemají čas, ani odbornou erudici.
  4. Doložka mlčenlivosti je zcela standardní záležitostí u obchodních smluv a platí ,jak již jsem uvedl. Pokud člen SVJ není tupý , dokáže si ze svého vyúčtování vydedukovat , kolik celý dům stojí nejrůznější služby.. nemusí díky tomu otravovat spoustu lidí kolem.
  5. Apropo..nic nebrání každému SVJ si stanovit jakousi funkci kontrolora..něco podobného , jako je u bytového družstva kontrolní komise. Samozřejmě tento kontrolor může kontrolovat úplně vše.

Ono zase něco jiného , když máte SVJ o deseti členech a něco jiného , když těch členů máte 300. Pokud z těch 300 členů bude 50 kverulantů , tak to abyste se jako výbor poměrně rozrostli… A je zde ještě jeden faktor. Pokud budou členové výboru pracovat více a více , přičemž budou řešit výpady nejrůznějších kverulantů…budou chtít logicky vyšší odměnu. A tu vyšší odměnu zcela logicky zaplatí všichni vlastníci…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.