Vložil Daniela K. (bez ověření), 3. Únor 2017 - 19:38

Po přečtení předchozích komentářů doporučuji „zachovejte klid“ a postupujte systematicky

  1. zajistěte obnovu výboru – spojte se s ostatním vlastníky a dohodněte se, kdo z vlastníků bude jmenován do výboru – min. dvě osoby. Bývalého předsedu bych si tam nechala jako člena, aby měl povinnost se účastnit schůzí výboru a podávat informace a vysvětlení co bylo. Pokud se nikdo nenajde, tak se budete muset rozhodnout, zda budete statečná a podáte návrh na soud, aby SV byl ustanoven profesionální statutár.
  2. pokud máte zajištěn bod a), svolejte schůzi. Vyzvěte v souladu se stanovami předsedu, aby ji svolal s programem – nová volba výboru. Pokud Vám nevyhoví, opět dle stanov můžete svolat i jako členové společenství
  3. zvolte si nový výbor, který začne jednat.
    1. ověří si informace o tom, zda finance chybí či nikoliv
    2. za předpokladu, že ano, bude s předsedou jednat. V tomto okamžiku by ještě měl být vlastníkem jednotky (jinak by nebyl předsedou SVJ). Pokud není již v insolvenci či v exekuci, kdy by měl zakázáno se svým majetkem nakládat, stále je možnost vyjednávání, aby dluh uznal – nejlépe notářských zápisem s uznáním vykonatelnosti při neplnění splátkového kalendáře a s právem zřídit zástavní právo k jednotce. Podat trestní oznámení je poslední možnost, kdy vše výše uvedené selže, zavřený předseda vám nic nezaplatí ani nebude mít zájem vám dobrovolně něco plnit.

Pozn. a samozřejmě mu odebere právo nakládání s účtem a financemi společenství. Zcizená částka nemusí být konečná, zoufalí lidi dělají zoufalé činy.

Současně s výše uvedeným musí nový výbor zajistit fungování společenství. Za této situace mohou vznikat další škody, o kterých nemáte ponětí. Předseda, který ví, že vy víte, nebude moc řešit neplatiče, něco projednávat s členy společenství nebo svolávat schůze, kde by byla možnost ho konfrontovat …

Přeji úspěšné vyřešení, ale bez angažovanosti vlastníků náprava sama nepřijde.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.