Vložil Korky0202, 13. Červenec 2016 - 9:24

Je nutné si nejdříve ujasnit, kdo je vlastníkem lodžie. Je tedy nutné nahlédnout do prohlášení vlastníka. Že je něco uvedeno v kupní smlouvě ještě neznamená, že je to pravdivé.

Že je něco „součástí“ BJ též může znamenat pouze a jen, že vlastník bytové jednotky má výlučné právo užívání. NIC VÍC, NIC MÍŇ.

Je nutné si uvědomit, že pokud existuje v prohlášení vlastníka institut toho, že jsou lodžie součástí společného majetku, jsou povinni na jejich údržbu přispívat i ostatní vlastníci, kteří nemají možnost výhradního užití těchto lodžií.

Takže, pokud je lodžie součástí společných částí domu, nemůže se tedy jednat o vynaložení nákladů z FO na BJ vlastníka, který má „pouhé“ výlučné právo užívání této lodžie.

Existují samozřejmě možnosti, jak to řešit elegantně. My jsme například chtěli, aby byly všechny lodžie zasklené. Standardně by měli hradit všichni dle svého podílu, protože nejsou jednotlivých vlastníků BJ. Předem jsme domluvili, že vlastníci BJ, kteří mají výlučné právo užívání lodžií se budou podílet na náklady na pořízení 40 %, rozpočítaných na dobu záruky na dílo.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.