Vložil ivanq, 4. Červenec 2016 - 17:12

Tážete se, jestli si můžete na shromáždění odsouhlasit taková pravidla pro užívání společných částí, která by vedla ke spokojenému bydlení. Dokument, který se jmenuje Pravidla pro užívání společných částí, to je vlatně bývalý Domovní řád. Tento dokument je součástí Stanov. Budete-li chtít změnit Domovní řád, budou se muset změnit Stanovy. Změna Stanov patří do působnosti Shromáždění (§ 1208). (Změna Stanov vyžaduje určité administrativní úkony, které nemusí být vždy zadarmo.)

Z uvedeného plyne

Závěr č.1: Shromáždění může uložít svému statutárnímu orgánu (výboru, předsedovi – § 1205), aby ve Stanovách provedl změnu Pravidel pro užívání společných částí;

Závěr č. 2: Shromáždění musí také stanovit, jak se mají Stanovy změnit. Úkolem statutárního orgánu je proto připravit návrh, který bude součástí pozvánky na schůzi shromáždění.

Abyste svůj názor prosadili, musíte získat požadovanou většinu hlasů pro. Teprve potom budete mít nástroj pro jednání s vlastníkem NP, tj. s MČ. (Jednání s nájemci může být efektivní i bez účasti MČ, ale „úředně“ musíte jednat s MČ – viz § 1178).

Poznámka.

Možná to již máte ve Stanovách ošetřeno, např. že v době od – do hodin je noční klid apod.

Pro jednání s MČ je vhodné udělat si bilanci, jakou sílu hlasu má MČ z hlediska jejího podílu na společných částech, tj. jestli vůbec máte reálnou možnost hlasováním něco změnit.

Ivanq.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.