Vložil tristone, 21. Červen 2016 - 11:18

Podle stanov budu muset :) Ale to u nás nehrozí a není k tomu důvod. Odměny máme dostatečné a považoval bych to za nefér k nim ještě brát příplatky za něco, co mám v „popisu práce“.

Jinak vaší argumentaci rozumím, má svůj díl pravdy, jen ríkám, že to je něco, pro co v zákoně nevidím oporu. A navíc, čistě prakticky, pokud bychom na něco takového přistoupili, tak získáme jen další bitevní pole v rámci SVJ pro nekončící spory, kolik procent např. odměn bude a tak a kolik onak.

A trochu bokem – to že developeři dělají třeba sklepy jako jednotku je prasárna. Má se definovat do Prohlášení jako příslušenství bytu a je vymalováno. A asi ještě horší jsou celé garáže jako jedna velká jednotka, která má v domě klidně i 1/4 hlasů. Ale to je holt realita a je nutné se s tím nějak naučit žít.

Já osobně bych takovéhle malé sklepy zkusil řešit dohodou v domě, že se přičtou k bytům a nebudou se účtovat jako samostatná jednotka. Pokud taková dohoda není možná, tak bych to holt asi zpracovával plně jako standardní jednodku s vlastními zálohami a učetnictvím a z toho plynoucími shodnými podíly na odměnách jako mají velké byty.

A než se do mě pustíte, že popírám svůj výklad – nepopírám, ale pokud se dokážou lidé dohodnout, tak ať se klidně od striktního výkladu odchýlí, v tu chvíli to není problém. Beru to tak, že tu pitváme případ, kdy je nutné mít věci skriktně správně, protože dohoda s vlastníky není možná.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.