Vložil cc (bez ověření), 10. Červen 2016 - 11:08

Dobry den, resim jiny problem ale jsou tam jiste souvislosti, konkretne resim to jestli lze zakonne (platne) ve stanovach omezit moznost dat PM nekomu mimo vlastniky.

Jde o to ze ze zakona ma pravo na shromazdeni byt jen vlastnik/clen (hlasovat). Jenze kdyz se podivam na tu citaci (byt se jedna o BD a ja to resim vramci SVJ) Člen se zúčastňuje členské schůze osobně nebo v zastoupení. chapu spravne smysl ze kdyz je nekdo zmocneny tak je vlastne takovy virtualni docasny „vlastnik/clen“ ?

Jinak receno napsat do stanov ze vlastnik muze dat PM jen jinemu vlastnikovi (vyloucit cizi osoby, napriklad pribuzne z jineho koutu republiky nebo manzelce ktera ale neni vlastnik) je protipravni ? Jak je formulovano pravo dat PM, tu si preci muzu dat komu chci a nikdo mi nemuze diktovat komu jo a komu ne ?

Jenze co ted s tema 30%, jak tu kdosi jiny pise, asi tedy neni v poradku zakazovat davat PM ale slo by toto udelat opacne ? Mit ve stanovach ze zmocnitel nesmi prijmout vice jak 30% podilu v PM ? Otazka pak je jestli by stejnej princip neobesel i prvni problem, tj jestli by pak bylo i platne usnanoveni „zmocnitel jenz neni vlastnikem nesmi prijmout PM“ :)

jsem laik tak se omlouvam, snazim se tomu porozumet

dekuji

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.