Vložil Arveno, 9. Červen 2016 - 10:19

predevsim je dulezite vedet, ze pouziti % nakladu na vlastni spravu v relaci k vydajum na celou spravu je (jako náklad neproduktivní) nepřímo ukazatelem efektivního fungování SVJ (čím menší tím lepší).

Komentar k identifikaci tri problemu :

  1. metoda povinná (kogentni) nebo volitelná (dispositivni) – momentalne nevyreseny právní problém. Pokud vim tak „odborna verejnost“ nic jisteho neprohlasila a proto to s velkou sebeduverou resi vice ci mene kompetentni spravni firmy a vybory.

Prosim kompetenti pravniky (pokud se zde nachazeji) zda by mohli dodat jasnou odpoved. Pokud nikoliv tak ..co?

2)Pouziti metody na rozdeleni nakladu zvysi naklady na byty o ca 55m2 o 2 000 kc m2 a v jinem SVJ se zvysi naklady na byt cirka 35m o ca 3 300: kc . Musim si to overit a porovnat % k celkovym nakladum. Pocet bytu je cirka stejny v obou SVJ. Ale opet musim zjistiy presneji. Bude zajimave indikovat efektivitu rizeni.

  1. Kopiruji: „Takže v existenci některých nedostatků nemusíme ihned vidět absenci intelektu zákonodárců!“ Intelekt zakonodarcu neni v dane situaci aktualni problem. Situace je jaka je a problem je co s tim udelat aby to prilis nepostihlo ty babicky v jednopokojovem byte v prizemi.

Mam pocit , ze i v „prumyslu“ je nutno relatovat naklady vlastni rezie (naklady na vlastni spravu) k velikosti /hodnote produktu (sprave celeho maleho ci vetiho majetku). P.Poznamko, vy tomu rozumite, dejte nam priklady.

Chapu spravne, ze naklady na vlastni spravu pri produkci vody delaji 11% z cele ceny litru vody? Znamena to, ze se nerozdeli stejne (1000 kc vlastni sprava) at je spotreba 1 l nebo 1 000/ litr vody? Tedy stejne na kazdeho spotrebitele at spotrebuje jakekoliv mnozstvi vody??

Jake jsou chyby v teto rychle uvaze? Uvitam positvni, kreativni kritiku i napady, navrhy. Dekuji a preji Vam vsem hezky den.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.