Vložil Arveno, 9. Červen 2016 - 8:35

§ 12 Pro účely rozvržení příspěvků ve stejné výši na každou jednotku podle § 1180 odst. 2 občanského zákoníku se odměnami osoby, která dům spravuje, rozumí odměna správce v domě, kde nevzniklo společenství vlastníků jednotek; odměnami členů orgánů osoby, která dům spravuje, se rozumí odměny členů volených orgánů společenství vlastníků jednotek. Tento § jsem prehledla.

Znamena to, ze odmena spravci se rozdeluje na jednotky pouze tam kde nevzniklo SVJ. V SVJ se deli na jednotky pouze odmena statuarum, NIKOLIV odmena spravcovske firme.

Vybor a spravcovska firma rozdelily cely „pausal“ (odmena za nedefinovanou praci spravcovske firmy) na jednotku v jednom ze SVJ. Zmena rozdeleni byla letos pro prve provedena Vyborem bez ucasti ci rozhodnuti na shromazdeni.

V dalsim SVJ se v navrhu novych stanv odhlasovalo to, ze k nakladum na spravni cinnost (pausal spravcovske firme) pripocetli odmeny statuaru ale nezapocitavaji casti vyjmenovane v § 17 NV 366/2013 Sb.

Vybory dvou ruznych SVJ a dve ruzne spravcovske firmy vytvorily dva typy rozdeleni na jednotky a obe tvrdi, ze jejich vypocet je dle zakona. Velice se nad temito vypocty podivuji a proto se snazim tomu RADNE porozumet.

Pokusim se dostat od p. ucetni informaci ktere cinnosti v casti vyjmenovane „sprava domu a pozemku“ jsou vykonavany v ramci pausalu ktery se rozdeluje na jednotku a cenu techto cinnosti.

Pane Juro a ostatni mohli by jste vyjmenovat/oko­pirovat ktere cinnosti jsou ve Vasem SVJ rozdelovany na jednotku? Znam § 17 ale dalsi? Ze bychom si porovnali cim se lisime a co je spravne rozdeleni.

Dekuji a tesim se na uzitecnou konstruktivni diskusi..

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.