Oprava vodnich trubek ve spolecnych castech - hlasovani?

Vložil alishka, 5. Červen 2016 - 16:00 ::

Zdravím,

máme dole u vchodových dveří místnost, kde vedou vodovodní trubky, které rozvádí vodu do celého domu. Jedna z nich kape a od toho ten materiál jako by trouchniví. Bohužel mi to domovnice ukázala až po shromáždění, které bylo tři dny před tímto nálezem. Jsem předsedkyně krátce, takže jsem to vůbec nevěděla. Je nutné tuto trubku vyměnit, protože hrozí její prasknutí a tím pádem i podmáčení části domu, pokud by se tak stalo.

Moje otázka zní, zda tuto opravu, která bude hrazena z peněz od všech vlastníků (odvádíme měsíčně na účet SVJ částku na tyto účely – opravy apod), musíme nechat odhlasovat – ve stanovách máme uvedeno, že opravy musí být schváleny shromážděním, převyšují-li v jednotlivých případech náklady částku stanovenou prováděcím právním předpisem – kde tento předpis najdu, abych věděla, jaká je ta částka?

Je nutné dělat výběrové řízení na firmu, která to provede? Máme totiž osvědčeného pána, který nám léta podobné opravy v domě provádí.

Díky.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.