Vložil Arveno, 6. Červen 2016 - 16:38

chci si potvrdit, ze myslim spravne. Problem neni pouze to, ze se snad SNAD jedna o dispozitivni paragraf ( to rika jedno SVJ, to druhe rika , ze jde o kogentni cast).

Problem je ze obe SVJ ZAHRNUJI do „vlastni spravy“ jak smluvni odmenu spravcovske firmy tak odmeny vyboru a dalsi. O tom se zminuje nektere z Narizeni vlady (c si ted nevzpominam).

Naklady na opravy, udrzbu modernizace (kamerovy system atd) se i v techto SVJ rozdeluji dle pomeru ke spolecnym prostoram. Ale co vsechno ostatni, ku prikladu:

· zajišťování revizí a čištění odkouření dle zákona; · zajišťování revizí a oprav kotle a výměníkové stanice; · zajišťování administrativní a operativně technické činnosti spojené se správou domu a vedení příslušné technické a provozní dokumentace k domu; · kontrolu stavebních úprav v jednotce v případě, že vlastník jednotky upravuje stavebně svůj byt; za tím účelem uplatňuje své právo vstupu do bytu včetně možnosti požadovat v odůvodněných případech předložení stavební dokumentace, pokud je podle jiných právních předpisů vyžadována, pro ověření, zda stavební úpravy neohrožují, nepoškozují nebo nemění společné části domu; · další činnosti, které vyplývají pro společenství z právních předpisů a technických postupů spojených se správou domu nebo které se objeví v budoucnu (např. zajišťování revizí, kontrol a oprav výtahu); a mnoho dalsich cinnosti.

Musim si to vsechno radne prozkoumat. Asi se to pozna dle toho kam ucetni dava urcite vylohy. Diky Magdo, vy to mate dobre promyslene.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.