Vložil Magda3 (bez ověření), 6. Červen 2016 - 13:08

Poznámko, pokud přistoupím na Vaší demagogii o místnosti na schůzi, tak vlastním několik jednotek v domě a jsem jediný vlastník. Měla bych tedy zaplatit méně. Ne? Neměl by se tento náklad rozúčtovávat na počet vlastníků a nikoli jednotek?

Jak lze výklad § 1180 dotáhnout do absurdit zde bylo několikrát popsáno. Jednotka totiž nemusí být pouze byt. Může to být garáž o velikosti několika set metrů, která by hradila za správu stejnou částku, jako sklep, který má 1,5 m. U nás to tak již rozúčtovali. Blbost světu vládne a našemu SVJ zvlášť.

Napsal jste: Odměny funkc. vyměřujeme podle toho kolik má SVJ jednotek a nezáleží na velikosti.

Můžete mi prosím vysvětlit, jaký vlastní náklad je závislý na počtu jednotek? Já si dovedu představit, že jde o vyúčtování služeb. Tam je opravdu vyúčtováno po jednotkách a pracnost závisí na tom, kolik jednotek je v domě. Ale to jsou služby, nikoli správa domu a můžete si tedy schválit paušál.

A pak to může být například v účetnictví zaúčtování plateb, jejichž počet je závislý na počtu jednotek. Doplňte mě o další takový náklad na správu, který se odvíjí od počtu jednotek.

Výbor se snad stará především o majetek vlastníků. A pokud mají vlastníci různé podíl na tom majetku, tak se výbor stará každému o jiný majetek. Proč by za to měla platit každá jednotka stejně? Že ani způsob hrazení dle velkosti spoluvlastnického podílu není vždy 100% spravedlivý je jasné. Rozhodně je ale méně absurdní, než ten který zde tak hájíte.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.