Vložil Arveno, 3. Červen 2016 - 7:57

Bod XX. Společenství je povinno uplatňovat a vymáhat plnění povinností uložených členům společenství k tomu příslušným orgánem společenství podle zákona a těchto stanov a plnění závazků třetích osob vůči společenství.

Bude-li vlastník jednotky v prodlení s plněním svých peněžních závazků o více než jeden měsíc, je výbor povinen zaslat vlastníkovi upomínku s dodatečnou lhůtou k plnění, která nesmí být delší než 15 dní.

Bude-li i poté vlastník v prodlení s plněním svých peněžních závazků, zašle mu výbor druhou upomínku s termínem plnění do 3 pracovních dnů ode dne obdržení upomínky. Současně vlastníka upozorní, že nebude-li dluh uhrazen v dané lhůtě, bude dluh vymáhán soudně spolu s příslušnými úroky z prodlení a náklady řízení a pokud by vlastník nezaplatil ani na základě soudního rozhodnutí, bude nutno přistoupit k exekučnímu vymáhání pohledávky.

Výbor odpovídá za včasné plnění těchto úkolů a za uplatňování práv společenství dostupnými zákonnými prostředky, včetně práv plynoucích z jednotlivých druhů zástavního práva k jednotkám povinných členů společenství, vzniklých podle zákona o vlastnictví bytů a včetně práva na uplatnění návrhu na prodej jednotky v případech uvedených v občanském zákoníku; v případech v těchto stanových určených tak činí až na základě usnesení shromáždění vlastníků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.