rozúčtování studené a teplé vody

Vložil sama, 29. Květen 2016 - 15:40 ::

Prosím o radu, firma nám provádí rozúčtování teplé a studené vody následujícím způsobem: Zjistí stav SV a TV dle byt. vodoměrů a tyto stavy sečte následně DOHROMADY. Naproti tomu porovná CELKOVÝ fakturovaný stav za studenou a teplou vodu v m3 A SEČTE TYTO OBĚ ČÁSTKY DOHROMADY.

Následně spočítá propad. Tento propad(který je tím pádem stejný pro SV a TV) použije pro stanovení nového fakturačního stavu SV a TV a přiřadí Kč. např. stav byt.vodoměrů SV 1000m3 TV 750m3 celkem 1750m3 celkem fakturováno za SV+TV 2200m3 PROPAD 1,2571 Vynásobí propad SV a zjistí nové číslo, které použije k celkovému rozúčtování pro bytové jednotky např. stav nové „fakturované“ SV bude 1257m3. I když ve skutečnosti faktura zněla na 1320m3. Propočet teplé vody provede stejně.

Dělá to z toho důvodu, že kdyby porovnala SV dle byt. vodoměrů s fakturou byl by % propad odlišný od propadu teplé vody. Na naši námitku, že takto není možné rozúčtovat náklady firma stojí za svým. Není již z logiky věci možné, aby byl propad SV a TV stejný. Je skutečně možné postupovat tímto způsobem? Děkuji Marie

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.