Rozpor mezi prohlášením vlastníka, NOZ a stanovami

Vložil nejsem tupá ovce, 21. Květen 2016 - 8:30 ::

Vážení diskutující,

zajímá mě Váš názor, týkající se prohlášení vlastníka vs. NOZ vs. nové stanovy. Prohlášení vlastníka bylo vydáno podle zákona 72/1994. Jelikož je založeno na katastru nem. je stále platné ? Dle mého názoru ANO. Jak potom může někdo, včetně „odborníků“ s právním vzděláním, považovat za platné stanovy společenství, kde není uvedeno žádné kvorum pro hlasování kupř. o opravě. Podle prohlášení vl. je potřebný ¾ souhlas všech spoluvlastníků. Obecné spoluvlastnictví v NOZ uvádí 2/3 počet všech pro případ rozhodnutí o významném zlepšení nebo zhoršení. Oddíl byt. spoluvlastnictví poté většinu přítomných. Což může být i pouze 30% všech. Bytové spoluv. má údajně zjednodušit hlasování a přijímaní rozhodnutí SVJ. Jak je potom možné, že se tak děje v rozporu s prohlášením, které existuje daleko déle než vzniklo SVJ podle ZoVB ? Jen proto, že byl ZoVB zrušen, bylo automaticky zrušeno i prohlášení ? Nesouhlasím.

Stěžejní otázka tedy zní je nebo není prohlášení vlastníka podle ZoVB stále platné nebo není? A mohou být nové stanovy SVJ v rozporu právě s prohlášením ?

Děkuji za Vaše názory.

S pozdravem

nejsem tupá ovce

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.