komu patří garážová vrata DOTAZ

Vložil Topinka (bez ověření), 20. Květen 2016 - 11:51 ::

Dobrý den, rád bych se zeptal na problematiku vlastnického vztahu u vnějších garážových vrat, které se nachází v nebytové jednotce (garáž)v bytovém domě. Garáž vlastní majitel jednoho z bytů v domě (garáž má LV v katastru nem.) V prohlášení vlastníka je uvedeno:

Součástí jednotky je veškerá její vnitřní instalace (potrubní rozvody vody, kanalizace, elektroinstalace, ústředního topení, rozvod STA apod.), kromě všech stoupacích vedení vč. uzavíracích ventilů. K vlastnictví jednotky dále patří vnitřní omítky stěn a stropů, nátěry, malby a obklady, podlahová krytina, vnitřní příčky, vnitřní dveře a okna nacházející se uvnitř jednotky, jakož i vnitřní strany vstupních dveří a vnějších oken: Jednotka je vymezena a ohraničena vstupními dveřmi do jednotky, vnitřními a obvodovými stěnami, vodorovnými konstrukcemi a hlavními uzavíracími ventily přívodu studené vody, el. pojistkami pro jednotku.

Společnými částmi budovy jsou základy včetně izolací, obvodové a nosné konstrukce, hlavní stěny a průčelí domu, střechy budovy včetně hydroizolací, nosné svislé a vodorovné konstrukce budovy,vchody, zádveří, chodby budovy, schodiště, všechna zábradlí, okna a dveře přímo přístupná ze společných částí budovy, rozvody vody, kanalizace, elektro, TLK, TV a domovní telekomunikace, výtah včetně strojovny a výtahové šachty, světlíkových šachet, společná technická zařízení, bleskosvody, požární hydranty, betonový dvorek .

Do garáže se vstupuje dveřmi ze společné chodby domu a garáží se dále prochází do společných prostor domu (kotelna,sklad – jediný přístup) – byť u garáže není zřízeno právo chůze (celá plocha garáže je ve výlučném vlastnictví). Vrata se dají otevřít mechanicky zevnitř nebo pohonem (ovládání má pouze vlastník, který pohon financoval).

Jedná se o to, kdo má financovat výměnu starých garážových vrat za nové. Za poskytnuté informace budu velmi rád. Předem děkuji Topinka

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.