Koeficienty pro přepočet odečtených dílů "tepla"

Vložil Jaromír Kreml, 10. Květen 2016 - 9:44 ::

Zajímá mě, kdo může a na základě čeho měnit koeficienty pro přepočet odečtených dílů „tepla“ ???

Ptám se na to z toho důvodu, že nám za rok 2015 ve „Vyúčtování za teplo a služby“ účetní firma opět – již po druhé – změnila tyto koeficienty !!

Pokud tomu dobře rozumím, tak tyto koeficienty jsou stanoveny hned od začátku používání domu s cílem určité „optimalizace“ nákladů za vytápění dle polohy bytu v domě a měly by být konstantní.

V předchozích letech použití těchto koeficientů vždy vedlo ke snížení odečtené spotřeby dílů, avšak za rok 2015 je poprvé výsledkem nárůst těchto dílů, což je absurdní !!!

Je možno se v tomto případě opřít o nějakým zákon či vyhlášku stanovující tyto koeficienty, případně umožňující jejich změny ???

Na základě nově zjištěných skutečností chci doplnit, že v odpovědi na mou reklamaci mi účetní firma sdělila, že tyto koeficienty byly změněny na základě žádosti našeho výboru o provedení přepočtu energetické náročnosti po zateplení domu a výměně radiátorů ÚT.

Avšak ani žádost o provedení nového posouzení, ani žádná „Zpráva o změně energetické náročnosti“ a z toho vyplývající návrh nových koeficientů nebyly ani projednávány, ani schváleny našim shromážděním Společenství vlastníků !!! Zřejmě jde jen o svévolný postup pánů z našeho výboru !!! Máte někdo s takovýmto postupem nějaké zkušenosti ???

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.