Vložil ivanq, 6. Květen 2016 - 17:10

Nejčastěji vlastník jednotky přispívá na správu domu a pozemku ve výši odpovídající jeho podílu na společných částech. Tuto část ustanovení v § 1180 odst. 1, NOZ, měla asi na mysli nová správcovská firma. Zmíněné ustanovení je ale delší a začíná slovy „Nebylo-li jinak určeno,…“

Podle vaší informace jste usnesení přijali všemi hlasy, čili „bylo jinak určeno“ a vaše usnesení je platné. To bude platit tak dlouho, dokud některý vlastník u soudu neprokáže, že ho takový způsob stanovení příspěvku nepřiměřeně a nespravedlivě poškozuje.

Složitost vašeho způsobu přispívání spočívá v tom, že správu kotelny budete moci financovat ze dvou zdrojů: z normálního fondu oprav jako každou jinou společnou část (poměrně podle velikosti podlahové plochy bytu v m2) a zároveň z vámi vytvořeného nového fondu pro kotelnu (poměrně podle spotřeby plynu na otop v bytě). Trochu mě to připomíná základní a spotřební složku při rozúčtování nákladů a teplo.

Pokud jste přesvědčeni, že takto je to spravedlivější, potom vám nikdo nemůže bránit to realizovat. Bude to ale pravděpodobně složitější a nezvyklé pro vaší paní účetní/pana účetního.

Ivanq.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.