Vložil unavená (bez ověření), 9. Květen 2016 - 15:24

Fakta:

  • v projektové části (PD) jsou tato garážová stání(GS) společnou částí domu. Současně tato společná část domu je v PD rozdělena nákresy na jednotlivá GS, která jsou i očíslovaná. GS se nalézají v suterénu domu a na zemi jsou nakresleny čáry, které rozdělují tuto společnou část suterénu na jednotlivé GS s konkrétními čísly. Tak se to běžně i dělá.
  • v prohlášení vlastníka (PV) je v tabulce uvedeno, které společné části domu jsou společné jen některým vlastníkům. Dle PV je naprosto jasné, že všichni vlastníci bytů v domě (kromě dvou garsonek) mají podíl na společných částí domu, kde se nalézají GS.
  • při koupi bytu vlastnící s bytem v kupní smlouvě získali i výlučné užívání konkrétního GS, jehož číslo dostali zapsáno v kupní smlouvě. Vyčíslená částka na GS je u těchto vlastníků uvedena v kupní smlouvě.
  • jelikož developer nebyl schopen prodat všechy byty, tak udělal „slevu“ a to, že cenu neprodaných bytů snížil právě o částku hodnoty GS a tak tito vlastníci nedostali do kupní smlouvy číslo GS, které by mohli užívat. Pokud chtěli mít ve smlouvě uvedeno výlučné užívání konkrétního GS, tak dostali navýšení ceny bytu v kupní smlouvě.

Toto ovšem nic nemění na faktu, že dle Prohlášení vlastníka ke každému bytu (mimo dvou garsonek) přísluší jedno garážové stání – pouze někteří nemají přidělené číslo GS.

  • takže já nejsem ta, která některého vlastníka v domě omezuje v nároku na GS tím, že poukazuji na to, že není možné GS prodávat. Naopak osoba, která chce garážové stání „koupit“, zřejmě chce koupit další garážové stání, na které má zákonný nárok jiný vlastník v domě.

Ostatně tak se také situace na shromáždění vyvíjela, že někteří vlastníci, mající dvě auta, chtějí si dokoupit další GS.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.