Vložil ? (bez ověření), 4. Květen 2016 - 11:29

Zajděte si na katastr nemovitostí (KN), jak Vám radí Annon.

Na KN:

  • si nechte udělat kopii CELÉHO Prohlášení vlastníka domu.
  • si zjistěte, jaké číslo jednotky má ten vlastník, vedle kterého je průchod na půdu. Následně požadujte kopii výpisu jeho Listu vlastnického (LV), kde je stanoven podíl velikosti jeho bytu na společných částech domu.
  • Z jeho vlastnického listu zažádejte o kopii smlouvy, na základě které byt získal. Ve smlouvě byste se měl dočíst, zda oprávněně užívá půdu nebo ne. Upozorňuji i pokud bude mít ve smlouvě, že se jedná o výlučné užívání půdy a v Prohlášení vlastníka je půda jako společná část domu, tak je půda nadále společnou částí domu ale v jeho výlučném užívání, pokud je toto výlučné užívání tohoto bytu dáno i v Prohlášení vlastníka domu. A pokud chce získat – rozšířit jednotku o tuto spol.část domu, tak to musí být dáno smluvně (smlouva o výstavbě??? apod.) a mělo by dojít mezi ostatními spoluvlastníky společných prostor k finančnímu vyrovnání.

A protože chce z menšího bytu udělat větší 4+KK právě rozšířením prostoru o tento půdní prostor, tak musí být smlouva o výstavbě a současně ve smlouvě musí být stanoveno, jak se za tento prostor navíc vyrovná s ostatními vlastníky v domě. Samozřejmě tata změna podlahové plochy nově vybudovaného bytu 4+KK se musí projevit ve změně Prohlášení vlastníka domu.

Na názor RK se vykašlete, ta chce jen prodat/koupit a tak manipuluje s klienty – je na taková jednání školená.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.