Vložil ? (bez ověření), 4. Květen 2016 - 9:53

A jak ten slovutný výbor pozná, že stavebník, který má na jednu úpravu bytu stavební povolení následně za půl roku neudělal další změnu a to bez stavebního povolení?

To při každém vrtání ve zdi nebo když někdo ze sousedů pozve na Vás ze vzteku výbor, že se domnívá, že něco nekalého v bytě provádíte, tak musíte puštět výbor do bytu? Co to má znamenat?

Pokud udělal stavebními úpravami vlastník jednotky chybu, že došlo ke škodě na majetku jiného, tak samozřejmě to se musí řešit – tudy vede cesta, ikdyž je trnitá. Ale kontrolovat, šikanovat bydlící v domě, tak to je cesta NOZ-byt.spoluvlas­tnictví?

A co když si soused „spletl“ naklepávání řízků s boucháním do zdi? Nebo vrtání do nábytku s vrtáním do zdi ze strachu, aby se k němu náhodou neprovrtal nebo neproboural díru. Ano, je to absurdní, co zde popisuji ale jak vidíte i takové absurdity nyní díky sporným výkladům NOZ se mohou vyskytovat. Ale máme zde výkladové moudro slovutného Zděšeného a s ním kladně klikající.

Jen takový dotaz na Zděšeného:

Jak by postupoval, když u nového vlastníka bytu se nyní kontrolou výboru zjistí, že již dvacet let jsou úpravy v bytě, které jsou v rozporu s původní projektovou dokumentací. To výbor nařídí, že nový vlastník to má vše zpět přestavět, jednu díru zazdít druhou vybourat apod? Takových úprav hlavně v panelových domech (především byt.jádra) jsou sta tisíce.

Nemám teď před sebou ten odkaz na odstavce zákonů, na které se odvolává Zděšený, ale v tom textu se snad pojednává o stavebních úpravách současných a ne minulých, což má logiku. Ale i tak za to, co provádí se v jednotlivých bytech by měl zodpovídat vlastník jednotky! A jsme opět u jádra pudla: JAKÉ JEDNOTKY??? Dle ZoVB nebo dle NOZ-byt.spoluvl.?

Už chápete, proč zde někteří protestují proti aplikaci NOZ-byt.spoluvl. na byty vzniklé dle ZoVB?

No, začíná to s tou aplikací hezky!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.