Vložil Magda3 (bez ověření), 5. Květen 2016 - 7:15

1. ANO přeplácím. Krátkodobé pronájmy znamená, že mám v bytě lidi třeba na 2, nebo 3 dny. Jak bych to měla hlásit? A z jedné třetiny tam není nikdo. A někdy se stane, že přijede rodina, která je v bytě měsíc. Jediný důvod proč to tak dělám, že se nechci s nikým dohadovat a při nahlášené 1 osoby bych měla pocit, že parazituji na ostatních.

2. Já v té vyhlášce čtu, že osobami rozhodnými pro rozúčtování služeb jsou nájemce, nebo vlastník a osoby, které s nimi žijí po dobu delší než 2 měsíce. Máte pravdu, že tam není nic o tom, že by v bytě musel nájemce, nebo vlastník bydlet. Takže jedna osoba je asi opravdu minimum.

3. Pronajímám byty jako fyzická osoba. To byla pouze otázka.

4. Vycházím z gramatického výkladu, že ministerský úředník stanovil 3 okruhy osob, které jsou rozhodné pro vyúčtování. Nájemce, vlastníka a osoby, které s nimi žij. A tento úředník zapomněl na všechny ostatní. A vycházím z toho, že vlastník, který přenechal byt do užívání někoho jiného, tak osobou rozhodnou pro vyúčtování není. Ale pokud byt přenechal a nepronajal, tak se nikdo nehlásí.

Souhlasím, že je to ptákovina, ale tak to ouředník napsal do té vyhlášky. A proto si myslím, že podle takového nesmyslu postupovat nelze. A osobně si myslím, že osobou rozhodnou by měla být každá osoba, která službu spotřebovává. Některé služby se spotřebovávají i když v bytě nebydlíte. A některé spotřebovávají osoby, které byt užívají. A to jsou ty osoby, které by za služby měli platit.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.