Vložil Pub (bez ověření), 5. Květen 2016 - 3:09

ad-1) takže na případnou změnu během roku nereflektujete A přeplácíte. Budete li mít pouze jednoho nájemce s jednou další osobou, proč ponecháváte stav =4? Má to nějaký raison d'être?

ad-2) §2/g ZOSL neuvádí nic o tom, že by počet osob rozhodných pro rozúčtování služeb byl podmíněn obývaností. Minima ex-lege, je podle mne v tomto případě vlastnictví jednotky (§2/g/2). Ostatní části §2/g (tedy §2/g/1 a §2/g/2 vyjma již zmíněného vlastnictví) jsou již jen rozšířením okruhu počtu osob rozhodných pro rozúčtování.

ad-3) No bydlet „najednou“ asi ne :), ale vlastnit byty „najednou“ jistě ano. Jak to mají právnické osoby nemám nastudované. Vy to pronajímáte jako osoba právnická? Ne, že.

ad-4) nebudu zabíhat do dohadování se, kdo je nebo není „nájemník“. Reagoval jsem v kontextu Vaší otázky cit. „Pokud byt nepronajmu a nechám tam bydlet bez nájemní smlouvy 4 osoby a já tam vůbec žít nebudu, budu podle tohoto odstavce hradit pouze za 1 osobu vlastníka?“. Takže v kontextu této otázky jen zopakuji
Takže i ty 4-osoby jsou „osobami rozhodnými pro rozúčtování“ a to dle §2/g/2 neboť Vy jako vlastník, jim pravidelně opakovaně „jednotku přenecháváte do užívání“
Vy zastáváte názor, že gramatickým výkladem z §2/g/2 z části „…pokud jednotku nepřenechal do užívání …“ lze dovodit, že pokud vlastník „jednotku přenechá do užívání bez nájemní smlouvy“, že není jasné jak počet osob rozhodných pro rozúčtování služeb stanovit? Pokud ano, tak to ale neznamená, že ten počet =0. Znamená jen, že nejde stanovit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.