Vložil Pub (bez ověření), 4. Květen 2016 - 15:38

„…pronajímám byty i krátkodobě…“

mohu se zeptat, kdy hlásíte „změnu“ (§12) – ihned jak nastane nebo až před koncem účetního období?

Byla li by frekvence vysoká, šlo by pak, ne o byt, ale o „hotelový pokoj“ – jde pak podle Vás tímto způsobem používat bytová jednotka bez souhlasu spoluvlastníků?


„…podmínka splněna, vlastník nahlášen. Ovšem pouze 1×. …“

Nerozumím, mám za to, že není li jednotka obývána, má minimálně jednoho vlastníka a tedy 1-osobu rozhodnou pro nahlášení dle §12. Ve Vašem případě kritérium „podle osob“ (Vy+2-děti+3-další byty) dává hodnotu =6 (máte 4-byty a ty mají 4-vlastníky a v jednom z nich žijí navíc 2-děti)


„…rozhodlo (78,3 % přítomných hlasů), že služby budou rozúčtovávány podle velikosti spoluvlastnického podílu…“

Zákon 185/2001 uvádí, že se poplatek rozúčtuje ale o „volbě způsobu“ tam není ani slovo. Poplatek se vybírá „za fyzickou osobu“, takže zcela logicky se rozúčtuje „za fyzickou osobu“ a ne „podle m2“. Jestli to v nějakém SVJ kde máte byt takto mají, tak jste to jstě již napadla a nenecháte se terorizovat. Je to tak?


„…ty 4 osoby nejsou nájemníci …“

Podle mne, nájemníkem není ten kdo „nájemní smluvu“ má, ale ten kdo „nájemně“ bydlí. Takže i ty 4-osoby jsou „osobami rozhodnými pro rozúčtování“ a to dle §2/g/2 neboť Vy jako vlastník, jim pravidelně opakovaně „jednotku přenecháváte do užívání“

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.