Vložil Kubík (bez ověření), 26. Duben 2016 - 17:57

Ptáte se na možnost, když nikdo z členů výboru nechce pokračotat. Nepsal jste, jestli máte nějakou právnickou nebo fyzickou osobu pověřenou některými činnostmi správy. Třeba by se zájemci našli, kdybyste pověřili správou domu nějakou správcovskou firmu (smluvního správce), takže statutární orgán by měl ulehčenou úlohu.

Pokud by se ani v tomto případě zájemci o výbor nenašli, je možnost úpravou stanov ustanovit jednočlenný stat. orgán tj. předsedu společenství vč. možnosti, že nemusí být členem společenství, pro případ, že by se v domě nenašel žádný vlastník ochotný zastávat funkci předsedy společenství. Předseda by mohl funkci vykonávat ve spolupráci s uvedeným „smluvním správcem“.

A pokud by se v domě nenašel vlastník ochotný vykonávat předsedu společenství ani v tomto případě, nezbývalo by, než si najít nějakého profesionální předsedu společenství mimo dům, který by nebyl členem Vašeho společenství. Je třeba ovšem počítat s tím, že někdo z venku nemusí mít tak dobrý přehled jako kdyby předsedu vykonával někdo z domu, a také s tím, že toto řešení bude asi pro vlastníky nákladnější.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.