Vložil Pub (bez ověření), 25. Duben 2016 - 3:09

„…Jen prosadit novelu NOZ…“

Jak si prosím představujete to znění té novely NOZ?
Veškerá SVJ zrušíme, byty v nyní soukromém vlastnictví vyvlastníme, a nově založíme BD abychom se pak mohli řídit ZOK? Můžete tedy konkretizovat Vaše budoucí očekávání v tomto směru?

„..SVJ je právnická osoba, která sama o sobě nic neudělá. Práci dělá výkonný orgán…“

Je li SVJ označováno „sluhou“ pak z důvodu, že mu jsou nejvyšším orgánem SVJ ukládány jisté úkoly a je povino plnit i úkoly řádného hospodáře a spoluvlastníci jsou ve víře, že osoby jež SVJ zastupují (výbor jako skupina) tyto úkoly splní v souladu s §159/1 NOZ anebo odmítnouli je splnit a plnit bez obstpjného důvodu, pak nezbude než je odvolat a nahradit takovými členy SVJ, kteří uložené úkoly splní a plní.

Nikdo prosím, nedává do souvislosti se „sloužením“ vztah spoluvlastnický, ale vztah vazalský. Pakliže členové výboru, přijali nad rámec běžného spoluvlastnického vztahu, vztah vazalský a prováděný za odměnu, je zcela namístě očekávat, že budou „sloužit“ tj. že plnění činností a úkolů, o kterých věděli když se nechali do výkonného orgánu SVJ zvolit, že budou náplní jejich práce – neboli služeb poskytovaných spoluvlastníkům, za kterou dostanou smluvní odměnu a která také uspokojí jejich ego „řídit“ a nebýt „řízen“.

Nezbývá, než uzavřít, že BD podle §736/2 ZOK není SVJ dle ZVB případně dle NOZ a že stesky, že se SVJ neřídí stejnými principy jako BD prostě nejsou namístě. Tak to prostě zde, v Czechia, je.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.