Vložil Pub (bez ověření), 24. Duben 2016 - 2:01

Ivanq, stávající právní úprava je nejasná. Jak jste jistě zjistil, někteří zastávají názor že dluhy na nabyvatele přechází, někteří se tomu brání.

Je zcela zjevné, že tvrzení že „dluhy přejdou na nabyvatele“ zastávají a podporují členové výborů, kterým to umožňuje svoji práci flákat a provádět ji bez obav z postihu. Naopak názor, že „dluhy nepřejdou na nabyvatele“ zastávají nabyvatelé.

Nicméně koupit byt v SVJ je samo o sobě riziková a většinou prodělečná investice. Vzhledem k §13/7 ZVB ručí člen SVJ za dluhy SVJ, za úvěry SVJ, za smlouvy vadné, za smlouvy nevýhodné či zbytečné, za smlouvy nevypověditelné, za.., za.., za.. a NEMŮŽE s tím nic udělat.

Vy se ptáte co se má dáti do stanov aby byl převod „poctivý“? Já míním, že NIC neudělá stanovy lepšími, pokud je gauneři ve výborech považují jen za klozeťák. Nemůžete dát do Stanov prostě žádnou „božsky bezproblémovou formulaci“, neboť viníci a pachatelé veškerých problémů jsou VŽDY SVJ vedené lidmi bez-mozků a jejich přisluhovači (výbor proti většině samozřejmě postrádá reálný smysl. Je to jako dělení nulou. Prostě neexistuje.). Důležité je pro ně pouze a právě aby dostali svou „odměnu“ a svoje „zakázky“.

Samozřejmě se těchto slov chytí všichni ti „dobří lidičkové“, kteří pracují ve svých SVJ do „roztrhání svých těl“ a v dobré víře dláždí ostatním cestu do pekla. Svatým hněvem mi zaspílají a odlajkují mne pod –10 … neboť ví, že Armagedon, který staví nebude dokončen za jejich životů. Stejně jako paneláky ještě tak 30-let vydrží než spadnou, stejně tak úvěry SVJ rády přeúvěrují různí výkuci a prodlouží splátkové plány. A nakonec musí vydělat i různí správcové a jejich právníci. To je kolo byznysu. Tak to prostě je.

Takže bylo by lepší kdyby zde již byl nějaký ten judikát rozšířenýho senátu, který by jasně a ODBORNĚ, řekl že nemáme žádný „kádě“ nazývaný FONDY který bychom museli nevolnicky plnit zcela ožralecky stanovenými desátky, že dluhy na příspěvcích na správu a na službách nejsou dluhem bytu ale dluhem vlastníka, že ustanovení stanov neumožňující Vám kontrolu nakládání s penězi Vašeho sluhy i když to bylo odbučené spoluhovady, je prostě nicotné, že za jakýkoli porušení zákona přichází na osoby odpovědné za správu domu (členy výborů) odpovědnost – nikoli „politická“ (tzn. výsměch spoluvlastníkům, pohodový prodej, dovča na Malorce) ale tvrdý (klidně i likvidační) tres­t.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.