Vložil Karel35 (bez ověření), 8. Duben 2016 - 17:19

pane svjvmt, znění §13 zák.67/2013 bylo v r.2015 násle­dující:
Jestliže poskytovatel nebo příjemce služeb nesplní svoji povinnost upravenou tímto zákonem ve stanovené lhůtě, je povinen zaplatit druhé straně pokutu ve výši 100 Kč za každý započatý den prodlení, ledaže by splnění povinností v této lhůtě nebylo spravedlivé požadovat nebo k nesplnění lhůty došlo zaviněním druhé smluvní strany. To neplatí pro případy uvedené v odstavci 2.

Můžete mi prosím napsat z čeho dovozujete, že sankce „100 Kč/den“, která je v citovaném textu zákona obsažena podléhá jak0mukoliv, Vámi očekávanému, ujednání? Já to tam bohužel nevidím.

Pokud mi správce napíše, že mi postup rozúčtování nesdělí a basta, a pokud SVJ mi vůbec neodpovídá (musím s nimi komunikovat jen písemně, přestože předseda bydlí v našem vchodu) myslíte si, že vymáhám li na co mám ze zákona právo (podklady k rozúčtování), aplikací pokuty při nesplnění lhůty, je z mé strany „nespravedlivé“ nebo jsem to nějak zavinil?

Pokud jde o soud ohledně §13 – nevím zda by nestačil – již zde zmiňovaný zápočet. A protože nechci skončit na nějaké procesní chybce, snažím se posbírat zkušenosti s jiných SVJ ještě před tím, než si spálím zadnici (nejprve u advokáta za konzultace a pak i u soudu).

Píšete, že máte zkušenosti → špatné. OK, ale jak špatné? Co to znamená, jaké konkrétně? Na čem jste pohořel? Napíšete nějaký identifikátor Vašeho rozsudku? Prostě něco analyzovatelného?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.