Vložil Jar (bez ověření), 6. Duben 2016 - 11:57

Pane Pavle,

Vašich příspěvků si velmi vážím, jsou zde velkým přínosem.

Bohužel Vaše úvaha, že většina SVJ je rozumná, reaguji na Váš příspěvek o kousek níže, je mylná. Většina lidí selský rozum nemá nebo ho používá pro vlastní obohacení. Statistiku nemáme, tady se asi řeší spíš problematická SVJ, možná někde neřeší nic.

Poslední moje zkušenost: svoláme schůzi a odvoláme výbor, program odvolání výboru, volba nového a usnesení o příspěvku do fondu oprav. Pozor člen navrhovatel je povoláním advokát. Jo, a ještě má skvělou zkušenost s jednou správní firmou, její majitel na dotaz, zda by zastali i funkci výboru prý řekl, že to nedělají rádi…Na dotaz, co je to ten „fond oprav“, když v účetnictví žádný účet „fond oprav“ není a ze současného „fondu oprav“ se platí veškeré náklady na správu, včetně odměn, zněla odpověď, že to nebudeme teď řešit, ale že platit to musím, jinak právníci, soud atd.

Máte pravdu, že i v SVJ lze hospodařit za pomoci selského rozumu, pominu-li nutnost respektovat státní administrativní pruzení, ale kde ten selský rozum brát. Mladí např. radí, jestli bychom si výbor nemohli „outsourcovat“, máme na to asi nějaké human resources agentury , všichni jsou v duchu doby stále v časové tísni a nemají ani trochu času starat se o svůj majetek, po dvou letech netuší, co to podepsali pod názvem Stanovy a k čemu to vlastně je a diví se diví, my Vám nerozumíme, o co Vám jde, co to sem tahá, jaký rozpočet, to teď nebudeme řešit, to až potom, později, teď řekneme, že FO je 40Kč/m2 a pak se uvidí…

Sorry, pomůžete mi s úpravou dotazu na MF a GFŘ ohledně tzv. fondu oprav z D-22, když ji napíšu a zde zveřejním? Děkuji.

Jar

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.