Vložil Pavlík (bez ověření), 30. Březen 2016 - 15:59

Pane lake,

judikáty, na které se odvoláváte, se vůbec nezabývají řešením retroaktivity v případě právních poměrů SVJ podle NOZ. To ani nemohly, vždyť to jsou judikáty, kdy NOZ nebyl ani účinný. Otázku pravé a nepravé retroaktivity v případě právních poměrů SVJ tu už vysvětlil „zděšený člen SVJ“.

Jestliže soudy vč. ústavního podle Vás absolutně pohrdají právem, zákony a judikaturou, kdy jde o projev naprosté a nekontrolovatelné soudní libovůle, kdy kdekterý hejhula v soudcovském taláru mudruje co by asi bylo nejlepší kdyby ty zákony napsal on sám, a pak podle svých fantazií soudí, jestliže jde o klauny v talárech, nechápu proč se vůbec na judikáty odkazujete.

Napsal jste, že jsme jsme přesvědčováni, masírováni a okřikováni. Ale to přece děláte vy, navíc s používáním nevybíravých invektiv vůči svým oponentům. Soudy jsou od toho, aby rozhodovaly, tak to funguje v každém demokratickém státě. Dokud nebude usnesení ÚS vyloženo jinak oprávněným jiným soudním rozhodnutím, tak platí, ať se vám to líbí nebo ne. Do té doby také platí § 13 NOZ:

„Každý, kdo se domáhá právní ochrany, může důvodně očekávat, že jeho právní případ bude rozhodnut obdobně jako jiný právní případ, který již byl rozhodnut a který se s jeho právním případem shoduje v podstatných znacích; byl-li právní případ rozhodnut jinak, má každý, kdo se domáhá právní ochrany, právo na přesvědčivé vysvětlení důvodu této odchylky.“

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.