Vložil Magda3 (bez ověření), 29. Březen 2016 - 12:07

Vlastník vilky musí také dodržovat stavební, hygienické, požární atd… předpisy. A nemusí kvůli tomu dělat plán oprav a nemusí si ukládat zálohy na budoucí opravy.

Financovat opravy lze mnoha možnými způsoby. A pokud si vlastníci schválí, že do měsíce složí 300 tisíc na opravu, tak jí vlastníci budou muset složit. A pokud jí nesloží, tak jí může SVJ vymáhat. Jak to vlastníci udělají je opravdu jenom jejich věc. Půjčí si, přidají jim dědicové, nebo sáhnou do stavebního spoření. Možností je nespočet.

Jsem zastáncem toho, že se mají vybírat zálohy. Ale abych pravdu řekla, mnohem průhlednější způsob je, pokud se zálohy vybírají až na příslušné opravy. Je mnoho výhodnějších způsobů, jak zhodnotit peníze, než je posílat SVJ. Škoda mi tedy spíš vznikne tím, že budu posílat nehorázné platby, které se mi mnoho let nebudou zhodnocovat. Navíc riskuji, že budou použity na účel, který nebyl vůbec schválen. Nakonec se ale budu muset podřídit kvalifikované většině. Pokud bude schváleno na co a kolik se bude vybírat. A proti tomu já nic nenamítám.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.