Vložil Magda3 (bez ověření), 28. Březen 2016 - 22:42

Paní ik, vydání platebního rozkazu, pokud dlužník nepodá odpor, trvá pár měsíců. A pokud vlastník něco zaplatí po zahájení sporu, tak nic opravovat nemusíte a rozhodně nic znovu nepodáváte.

Ani mně se nelíbí, že soudy trvají tak dlouho. Ale máte úplně stejné podmínky jako kdokoli jiný, kdo se odhodlá jít k soudu.

Já nevím, zda to chápete. Tady se tvrdí, že je vlastně úplně jedno, zda SVJ dodržuje zákony, zda provádí vyúčtování na základě pravidel, zda se vybírají oprávněně platby do neexistujícího fondu oprav. Vše jedno jest. Pokud budete chtít prodat byt, tak budete muset zaplatit.

Zkrátka je úplně jedno, zda nějaké dluhy máte, či nemáte. Co je na papírku, to platí. Jsme vydáni na milost a nemilost šmejdům.

Proč to tak není u jiného vlastnického práva? Třeba u auta. Nechám si opravit auto a než uhradím fakturu za opravu, tak to krásně opravené auto prodám. Myslíte, že kupující přebírá dluhy? Asi těžko. Opravář se půjde soudit s tím, kdo si opravu objednal.

A co tedy všechno se uvede na ten kousek papírku. Budou tam dluhy vůči prodávajícímu? Dluhy vůči každému vlastníkovi,které SVJ eviduje? Budou tam uvedené všechny nezaplacené faktury? Budou tam dluhy SVJ vůči třetím osobám? Co z toho vlastně má přejít na chudáka nabyvatele?

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.