Vložil lake, 27. Březen 2016 - 16:25

Zděšený člen zde píše nesmysly, protože se nevyzná ani v účetnictví, ani v ekonomice.

Zejména nerozumí rozdílu nezi zálohou a konečnou úhradou (příspěvkem). Ve znalostech je na tom stejně jako idioti v talárech.

Vlastník samozřejmě nemůže nikdy splácet úvěr, který si vzalo SVJ. Splátky úvěru nejsou nákladem v účetnictví právnické osoby. Takže se nemohlo nikdy jednat o náklad vynaložený na správu domu, který by SVJ bylo oprávněno rozúčtovat vlastníkům.

Probůh, zeptejte se některé účetní, jak se účtuje o přijetí úvěru a o jeho splácení. Nebo požádejte o závazné stanovisko Finanční úřad. Nebo si alespoň přečtěte NOZ. Podle § 1414 NOZ platí, že „správce vede spolehlivé záznamy o spravovaném majetku a nesmí smísit svůj vlastní majetek s majetkem pod svou správou.“

Zjevně Vám zcela uniklo, že SVJ bylo oprávněno na vlastnících vymáhat náklad, který prokazatelně vynaložilo na zhodnocení jejich majetku. Výše částky byla uvedena na „faktuře“ od zhotovitele. Zda SVJ si vzalo nějaký úvěr je pro výši tohoto nákladu zcela bezvýznamné. SVJ si vzalo úvěr pro sebe, k překonání své vlastní finanční nedostatečnosti.
-----------------------------------------------------------------------------------

Mimochodem, v rozsudku šlo o dluh předchozího vlastníka jednotky, vzniklý před účinností NOZ. Podle § 3028 NOZ se celý závazek předchozího vlastníka posuzuje až do jeho vypořádání podle dosavadních právních předpisů. A ty neznají žádný „přechod dluhu na nabyvatele“. To platí jak pro věcná práva, tak i pro jakákoliv jiná práva, včetně obligačních.

Nu, vždyť on to zde někdo pěkně a srozumitelně napsal před třemi dny, cituji:

Vložil zdeseny clen SVJ, 24. Březen 2016 – 18:54
Oproti tomu, pokud se půjdete soudit o dluh vůči SVJ vzniklý před 1.1.2014, bude to povinnost a bude to soud podle ZoVB. (…) Pokud se půjdete soudit o přeplatek vyúčtování, který Vám vzniknul před 1.1.2014, bude to právo a soud podle ZoVB.

 http://www.portalsvj.cz/…20222/110674#…

Jéje, pane Zděšený člene, nenapsal jste to náhodou Vy? Ale teď, o tři dny později, zase přísaháte, že Ústavní soud má pravdu a Vy ji nemáte. Kakraholte!!! Takže jste tedy před třemi dny pravdu neměl? Anebo měl, a ústavní soudci to spletli, jak tvrdím já???

Tak už se konečně rozhodněte, co nám chcete předkládat k uvěření. Zatím to vypadá, že v tom máte zmatek, a píšete vždy podle toho, co jste si ten den přečetl v některém zjevně vadném judikátu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.