Vložil zdeseny clen SVJ, 4. Duben 2016 - 9:13

Samozřejmě pokud máte nějak smluvně ošetřený ten dluh jinak, než pouhým usnesením, tak to může být úplně jinak a soud by rozhodoval jinou situaci. Ten rozsudek a usnesení se prostě týká té konkrétní situace.

Ono většina věcí prostě není tak jednoduchá, jak vypadá a jak to jde popsat pár větami.

Ale i obecně řečeno, nemám problém s přechodem dluhu, jen je nutné toto neustále opakovat a vtloukat do hlavy kupujícím. Aby ten případně na ně přecházející dluh pěkně zohlednili v ceně, co platí. A samozřejmě pokud se dluh týká jen části jednotek, tak se týká pouze případných nabyvatelů těch samých jednotek. Všech ostatních se týká pouze ručení a eventuelní jiná právní rizika.

Jinak osobně s Vámi bych, alespoň soudě podle popisu realizace opravy, schůzek nad podklady atd. žádný problém neměl. Ono je něco jiného, pokud má někdo pocit, že má moc nad děním v SVJ a něco úplně jiného, pokud někdo respektuje, že především má povinnnosti vůči spoluvlastníkům.

A i v okolí mám několik lidí, co jsou se SVJ relativně spokojeni. Je jich pravda menšina, ale tak to podle mne bývá v každém spoluvlastnictví, nejen v SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.