Vložil zdeseny clen SVJ, 2. Duben 2016 - 13:40

Takže o usnesení se nemá smysl bavit.

A ohledně stavebního spoření.

Ať už máte stavební spoření nějaký čas uzavřené nebo o jeho založení teprve uvažujete, před pár dny schválená změna státní podpory se vás bude týkat. Nová pravidla platí pro všechny, dokonce i pro smlouvy uzavřené před rokem 2004, tedy ty, které až dosud měly nárok na státní podporu 4 500 korun.

Zdroj: http://finance.idnes.cz/…sporeni.aspx?…

http://www.epravo.cz/…i-74564.html

Takže snížit do budoucna státní podporu stavebního spoření je OK. Ale uložit daň za předchozí rok možné není.

Obdobně určit, že povinnosti plateb sloužících na splácení úvěru SVJ přecházejí na nového vlastníka je OK, pokud se jedná o povinnosti plateb vzniklé po 1.1.2014. A o­pakuji, usnesení je právní titul, konkrétní platba je povinnost.

Já už skutečně nevím, co bych Vám ještě mohl dodat. Pokud Vám to stále přijde jasné a chcete pokračovat u soudu se zakázanou retroaktivitou, je to na Vás. Já si jen myslím, že to máte mylné a může Vás to stát dost peněz.

Obdobně jako všechny, kdo podlehli Lake argumentaci o tom, že „fond oprav“ není nutné platit jen z důvodu nesmyslnosti termínu „fond oprav“. A už tu takových rozsudků bylo několik. Prostě pokud chcete s podobnými Lake nesmysly k soudu, je to na Vás. Jenom si prosím povšimněte plíživé změny názoru Lake z neplaťte nesmysly v minulosti, na pokud jste se nebránili usnesení, máte smůlu, co hlásí dnes. Protože podobný vývoj očekávám s tím přechodným ustanovením.

Já už nevím, co bych pro Vás ještě mohl udělat. Mně tam přechodné ustanovení nechybí, neboť chápu, o čem je § 3028 první věta před středníkem a tedy nehledám to opačně ve větě za středníkem, která je o něčem jiném. Pokud chcete pokračovat, dejte ve finále vědět, jak jste dopadla a kolik to stálo peněz.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.