Vložil Pub (bez ověření), 22. Březen 2016 - 11:58

„…s kdejakým normálním právníkem by to mělo jít vyřešit v můj prospěch…“

Už jste nějaké „právníky“ oslovil? Jesli ne, pusťte se do toho. Opravdu je podle mne problém jak posuzovat, zda je právník „normální“. Právníci pracují za palmáre a jejich zájmem je „hejla oholit“.

§1186/1 uvádí o příspěvcích na správu.

§1186/2 ukládá to, že nabyvateli dá kdosi potvrzení „jaké dluhy související se správou domu a pozemku přejdou na nabyvatele jednotky“ o ničem jiném není.

Ani v jednom případě nejsou služby, nejsou jeho součástí. Proto by bylo vhodné uvest sem doslovný text toho povedenýho „právníka“. Jistě se zde najde návod na sestavení vhodné odpálkovací odpovědi. SVJ jen tak „pošťuchuje“ a zkouší zda jste „ovce k ostříhání“.

SVJ o insolvečním zciziteli moc dobře ví, že z něj nic nevymůže. Větě v §1186 NOZ „…jaké dluhy související se správou domu a pozemku přejdou na nabyvatele jednotky, popřípadě že takové dluhy nejsou. …“ já rozumím tak, že nebylo li doloženo potvrzení o dluzích, pak vůbec žádné dluhy nepřešly (dluhy za správu domu) a i pokud by přešly (není problém, aby právník falzikoval datací v poštovním podacím archu o odeslání listinné pošty a SVJ by pak tvrdilo, že o dluzích informovalo „v zastoupení za zcizitele“) pak, znění §1186 uvádí jasně, že „…Za dluhy, které na nabyvatele jednotky přešly, ručí převodce …“ – tedy zcizitel.

Především bych si nechal „ukázat a prokázat účetnictví“. Prokázání bude nepochybně úhelným kamenem. Nepochybuji, že tím bych vychcánkům v SVJ i jejich „právníkovi“ vsypal písek do soukolí. Důležité je vědět kam skutečně vtekou „příspěvky na správu“ – někdo totiž bude muset těch 72.000 zaplatit, že. Nepochybně sice byl tento dluh způsoben zcizitelem, ale byl zastupci SVJ buď neřešen nebo řešen chybně. Je třeba pokusil dát jm pocítit odpovědnost plynoucí z §159 NOZ (dluh zcizitele je dluhem SVJ a odpovědnost za TUTO část mají dle §13/7 ZoVB vlastníci). Pokud tito nejsou takové „ovce“ jakými se jeví, dopadne konečná odpovědnost na zástupce SVJ (každý samostatně bude žalovat tyto osoby za alikvótní škodu, kterou SVJ způsobili zjevně nekonáním).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.